به دلیل ضخامت و ظرافت بالای چاپ انواع جعبه، برای تولید انواع جعبه نیاز به ماشین چاپ با سیلندر بزرگ و پنجه های قوی (به جهت ضخامت بالای انواع مقوا نسبت به انواع کاغذ) می باشد، بدین جهت ماشین آلات چاپ رولند (Man Rolland) بهترین گزینه هستند، با توجه به این موضوع چاپ نقش و نگار پاسارگاد ماشین آلات مورد نیاز چاپ جعبه را فراهم نموده تا بهترین کیفیت را ارائه نماید، جهت سفارش جعبه اینجا کلیک نمایید.

برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر درباره انواع جعبه به ادامه مطلب توجه فرمایید.

جعبه ها ی مقوایی را می توان به چند دسته کلی تقسیم کرد:

بر اساس جنس: ۱- جعبه های مقوایی (پشت سفید، پشت طوسی، اینوربرد یا ایندربرد، دورو گلاسه، لیمینیتی، فلوتینگ، سینگل، سینگل فیس، هاردباکس، کارتن و … ۲-جعبه های طلقی (طلق سخت، طلق نازک و …)

بر اساس شکل طراحی: جعبه های لاک باتن (lock button)، انواع جعبه های فانتزی با طراحی های خاص و …

بر اساس کاربرد: جعبه های مواد غذایی، جعبه های دارویی، جعبه های قطعه، جعبه های فانتزی و …

در زیر به اجمال به هرکدام می پردازیم:

انواع جعبه های مقوایی بر اساس جنس مقوا:

مقوای پشت طوسی (Grey Back Box): استفاده از مقوای پشت طوسی به علت بازیافتی بودن لایه ی زیرین آن، معمولن در جعبه هایی رایج است که از نظر بهداشتی خیلی حائز اهمیت نیستند و استفاده از آنها برای بسته بندی مواد غذایی و دارویی از نظر قانونی ممنوع است، این جعبه ها معمولن برای بسته بندی انواع ابزار و قطعات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد، گراماژ این نوع مقوا معمولن از ۲۳۰ ، ۲۵۰ ، ۲۸۰ ، ۳۰۰ ، ۳۵۰ ، ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم می باشد. گرماژ مقوای مصرفی معمولن بر اساس وزن قطعه ای که داخل آن قرار می گیرد و سایز جعبه متغییر است. از خصوصیات این مقوا براقیت و قابلیت چاپ بالا در روی آن و نرمی در گراماژ پایین و سختی در گراماژ بالا است.

مقوای پشت سفید (White Back Box): از این نوع مقوا بیشتر جهت تولید جعبه های دارویی و جعبه های آرایشی و بهداشتی نظیر دستمال کاغذی، خمیر دندان، شیرینی، سیگار و جعبه انواع حبوبات و … مورد استفاده قرار می گیرد، به علت بالا بودن کیفیت بافت پشت مقوا که از مواد اولیه کاملن مرغوب و دست اول استفاده گشته این نوع مقوا از نظر بهداشتی دارای رتبه بالایی است، گراماژ این نوع مقوا نیز مانند مقوای پشت طوسی از ۲۳۰ ، ۲۵۰ ، ۲۸۰ ، ۳۰۰ ، ۳۵۰ ، ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم است، از خصوصیات مقواهای پشت سفید به مقوامت بالاتر در برابر خم کردن (سختی بیشتر) نسبت به مقوای پشت طوسی و براقیت و قابلیت چاپ بالا در رو و پشت آن میتوان اشاره کرد.

برندهای مطرح موجود در تولید انواع مقوای پشت طوسی و پشت سفید:
هانسل (hansol)، اسبی (White horse)، اژدها (shinpoong)، ببری (seha)،  و پاندا می باشند.

جعبه مقوایی ایندربورد (Ivory Board Box): این نوع مقوا که با نام تجاری Ivory board است، در ایران به نام های اشتباه رایجِ، ایندل برد یا ایندر برد شناخته می شود، از نظر کیفیت بالاترین کیفیت را در بین مقواهای بهداشتی داراست و دارای مجوز از وزارت بهداشت جهت استفاده در تمامی بسته بندی های بهداشی می باشد، به علت سفیدی چشم نواز (رنگ بین سفید و کرم) و استفاده از مواد اولیه دست اول در تولید دو رو و مغز این نوع مقوا، قیمت تمام شده این مقوا نسبت به انواع پشت سفید و پشت طوسی بالاتر است، در نتیجه جهت تولید سفارشات با کیفیت بالاتر  رایج است، گراماژ رایج موجود در ایران از ۲۵۰، ۲۷۵، ۳۰۰، ۳۵۰ الی ۴۰۰ گرم است. از این نوع مقوا بیشتر جهت تولید جعبه های دارویی و جعبه های آرایشی و بهداشتی نظیر دستمال کاغذی، خمیر دندان، شیرینی، سیگار و جعبه انواع حبوبات، جعبه های رستورانی و … استفاده می شود، از خصوصیات این نوع مقوا می توان به کیفیت بالای تولید، براقیت، سختی، شق و رق بودن مقوا و استحکام بسیار بالاتر نسبت به انواع دیگر مقواهای موجود در بازار اشاره کرد.

جعبه مقوایی گلاسه (Glossy Box): از این مقوا به علت بافت نرم تر و دانسیته پایین تر نسبت به انواع جعبه های مقوایی بیشتر برای چاپ جلد انواع کتاب استفاده می گردد ولی گاهن دیده شده که در ساخت جعبه های کوچک و فانتزی مورد استفاده قرار می گیرد، گراماژ رایج از ۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰ الی ۳۵۰ گرم می باشد. از خصوصیات آن می توان به بافت نرم و شفافیت و کیفیت چاپ بالا اشاره کرد، از این مقوا کمتر در صنایع بسته بندی استفاده می گردد.

جعبه های لمینتی (laminate): در لغت به معنای چسباندن است و در صنایع بسته بندی به معنای چسباندن یک سطح کاغذ یا مقوای چاپ شده به سطح انواع کارتن اطلاق می گردد، دسته بندی جعبه های لمینیتی براساس کارتن مورد استفاده در لایه زیرین لمینیت دسته بندی می گردد. وضعیت بهداشتی این کارتن ها مطرح نیست، این نوع از جعبه ها عمومن دارای استحکام بسیار بالایی نسبت به انواع جعبه های بالا می باشند و در صنایع بسته بندی سنگین مورد استفاده قرار میگیرند، معمولن جعبه های لمینیتی به عنوان بسته بندی دوم (بسته بندی اول توسط جعبه های بهداشتی صورت می گیرد) استفاده می شود که در اصطلاح تجاری بوکس نامیده می شود، جعبه های انواع دستگیره های درب، جعبه های بزرگ چای از این نوع بسته بندی محسوب می گردد.

در زیر مشخصات کلی مقوای فلوتینگ و سینگل مورد بررسی قرار می گیرد:

مقوای فلوتینگ:

از نظر معنایی فلوت (Float) به معنای شناور است، یعنی در این نوع مقوا هوا شناور است، یک لایه مقوای کرکره ای یا کنگره ای در وسط دولایه مقوای صاف قرار گرفته است، بنابراین این نوع مقوا از نظر مقاومت در برابر ضربه استحکام خوبی دارد، به علت رنگبری نشدن این نوع مقوا، رنگ این نوع مقوا قهوه ای روشن متمایل به رنگ چوب است، بسته به نوع محصولی که داخل جعبه قرار می گیرد از ضخامت های مختلف جهت کارتن سازی استفاده می گردد، تفاوت فلوت A و فلوت B و فلوت C و فلوت E و فلوت F، در گام مقوای فلوت به کار رفته در ساخت مقوا است، یعنی از F به A گام آن کمتر، در نتیجه ضخامت آن نیز کمتر می گردد.

 

نوع کاربرد ضخامت به میلی متر تعداد  فلوت در هر متر
فلوت A جهت کالاهای بسیار شکننده با جذب ضربه بالا ۴٫۸ ۱۰۸
فلوت B مقاومت برابر ضربه و خرد شدن بالا ۳٫۲ ۱۵۴
فلوت C مقاومت در برابر ضربه بالا (بیشتر از B فلوت) ۴ ۱۲۸
فلوت E نازک ترین ورق مقوا در مواردی که به عرض باریک نیاز باشد ۱٫۶ ۲۹۵
فلوت F بسیار کم کاربرد ۰٫۸ ۴۲۰

 

 

مقوای سینگل فیس: مقوای سینگل فیس دارای یه لایه کرکره ای یا کنگره ای است به علاوه ی یک لایه رویه، تفاوت آن با فلوت در یک لایه رویه می باشد، این نوع مقوا در سه کلاس  E فلوت، B فلوت و C فلوت تولید می گردد، کار چاپی لمینیتی در سینگل فیس روی سطح کرکره ای یا فلوت قرار میگیرد که با سطح فیس تشکیل لایه سوم را می دهد.

 

انواع جعبه

جعبه های لمینتی چهار لا: مقوای لمینیتی سه لایه که پس از لمینیت شدن یک لایه چاپی به یکی از سطوح آن که اصطلاحن فیس نام دارد تشکیل یک مقوای چهار لایه را می دهد، عمومن مقوای لمینیتی سه لا در سه کلاس: E فلوت، B فلوت و C فلوت و به ندرت A فلوت تولید می گردد.

 

 

 

 

 

جعبه های لمینتی شش لا: مقوای لمینیتی پنج لایه که پس از لمینیت شدن یک لایه چاپی به یکی از سطوح آن که اصطلاحن فیس نام دارد تشکیل یک مقوای شش لایه را می دهد، مقوای پنج لا از دو مقوای فلوت که با سه لایه مقوای صاف (فیس) احاطه شده اند تشکیل مقوای پنج لایه را می دهند، عمومن مقوای لمینیتی پنج لا در سه کلاس ترکیبی: E/E ,E/B ,B/C تولید می گردند که در ایران معمولن B/C تولید و استفاده می گردد.

By b0rna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *